|
| Retete dulci cu putine calorii | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Blue Sky
Mesaje : 2774 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 38 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Retete dulci cu putine calorii Mar Oct 27, 2009 9:31 pm | |
| Rezumarea primului mesaj :
Ieri am fost la restaurant si, pentru ca aveau atatea deserturi, incat am oscilat intre profiterol, placinta si prajituri, pana la urma am optat pentru mere coapte cu sos si nu regret. Ca tot vine iarna si cel mai bine in casa miroase scortisoara in perioada asta, m-am gandit ca poate vreti reteta: 2 mere, 1 lingura stafide, 1 lingura miere, 1 lingura smantana, scortisoara, 1 miez de nuca. Scoateti cotorul marului cu grija, puneti cateva stafide inmuiate in prealabil in esenta de rom, o bucatica miez de nuca si dati la cuptor cam 10-15 minute, depinde de tipul de mar. Presarati scortisoara cand le scoateti si pregatiti un sos din miere si smantana, pe care il puneti pe farfurie, iar peste sos asezati merele. Astept si alte retete dietetice de dulciuri! | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Blue Sky
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii Sam Oct 31, 2009 9:51 am | |
| A, nu indulcitor. E naspa rau la gust si chimic. Mai bine nimic decat indulcitor. Am sa fac maine, m-am decis, o sarlota cu mere. | |
| | | purple
Mesaje : 2723 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii Sam Oct 31, 2009 10:24 am | |
| | |
| | | Blue Sky
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii Sam Oct 31, 2009 11:17 pm | |
| purple, e desertul pe care il gasesti in comert cu denumirea de pudding-budinca. Dar noi zicem budinca la preparatul cu branza si macaroane. | |
| | | aylin
Mesaje : 3113 Data de inscriere : 28/10/2009 Varsta : 44 Localizare : Galati
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii Dum Noi 01, 2009 8:04 am | |
| poti face placinta de mere fara zahar, cu foi din comert, am incercat eu, putin acrisoara mie mi-a placut
iar azi am facut un risotto de vara si am fiert o conopida cu smantana cat despre plusul de la ticker, il stiu dar asa mia arata cantarul de saptamana trecuta, problema e ca inafara de greutatea mai mare, am observat ca si inaltimea e mai mare nu stiu daca va amintiti dar eu ma canteream la cantarele acelea de la farmacie si primele doua dati m-am cantarit in aceeasi farmacie, iar saptamana trecuta am gasit o farmacie aproape de casa care are cantar, asa m-am bucurat,dar mi-a trecut la fel de repede, pentru ca mi-a aratat cu 1,6 mai mult si in cursul saptamanii uitandu-ma pe bonulete am vazut ca eram mai inalta cu 3 cm, ceea ce nu e posibil, asa ca luni am sa revin la primul cantar, e mai incomod de ajuns acolo dar asta e | |
| | | Blue Sky
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii Sam Dec 19, 2009 2:03 am | |
| Budinca de orez cu mere caramel Caramelizezi 2-3 linguri zahar, razi 4-5 mere si le pui peste zahar (dupa ce s-a racit). Deasupra pui orezul (pregatit ca orice orez cu lapte), pe care, dupa ce s-a racit, il amesteci cu albusul batut spuma de la 2-3 oua si, eventual, amesteci cu scortisoara. Dai la cuptor 10-15 minute. Cand e gata, lasi sa se racoreasca putin, apoi rastorni pe un platou. Ca sa fie si mai light, poti renunta la zaharul caramelizat si adaugi un pumn de stafide in mere. | |
| | | purple
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii Dum Dec 20, 2009 2:59 am | |
| suna cam bine reteta asta , dar nu am inteles cum pui merele peste zaharul caramelizat dupa ce s-a racit sau pui caramelul intr-o forma si acolo il lasi sa se raceasca? eu am niste experiente neplacute cu zaharul caramelizat , am incercat o data sa fac placute de caramel ca sa le pun pe un tort, si am intins zaharul topit pe un fund de lemn uns cu margarina de gatit (pentru ca nu aveam ulei) l-am lasat sa se raceasca, si cand sa-l scot nu a mai iesit sub nici o forma. am pus ciocanul pe el si tot degeaba, m-am chinuit minute bune sa-l dau jos de pe placa de lemn dar nu s-a putut. | |
| | | Blue Sky
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii Dum Dec 20, 2009 9:50 am | |
| Pai, caramelizezi zaharul intr-o cratita, da? Si lasi la racit. Iar merele rase le pui peste zahar, tot in cratita aia. Apoi orezul cu albus si mai dai la cuptor. La cuptor, zaharul se va topi din nou, iar merele se inmoaie in el si se caramelizeaza si pe margini (daca ai rasucit putin cratita cand ai topit zaharul, inainte sa se raceasca-sa ii faci si margini). A, da, am facut si eu experienta asta. Voiam sa fac niste decoratiuni din zahar caramelizat, cum facusera la bucatarie cei de la revista. Desigur, am patit la fel ca tine. De atunci, fac decoratiunile din ciocolata topita, pe pahar (fluturasii sau frunzele). | |
| | | Blue Sky
| Subiect: Tort cu mere Mier Dec 30, 2009 11:50 pm | |
| 4-5 mere (de preferat mai acrisoare, nu golden), 8 linguri zahar, 6 oua,7 linguri faina, 4 linguri ulei. Caramelizezi 5 linguri zahar si tapetezi peretii cratitei cand e lichid. Dai la racit si, intre timp, razi merele. Pui merele peste caramel si dai la cuptor 10 minute. Intre timp, separi ouale, bati albusurile spuma cu 3 linguri zahar, adaugi galbenusurile, cate unul, in timp ce bati continuu. Apoi uleiul, in fir subtire si, la final, faina, in ploaie, moment in care bagi lingura de lemn si amesteci prin rasturnare, sa nu se lase albusurile. Pui peste mere si dai la cuptor 15-20 minute, pana devine auriu blatul. Testezi cu scobitoarea, daca nu se mai ia aluat, e facut. Scoti, lasi 5 minute sa iasa aburul si rastorni pe un platou (va veni cu merele in sus). Poti orna cu frisca, dupa ce se raceste complet. Nu e chiar light (adica are zahar, faina etc), dar e ok, ma gandesc, pe langa un tort cu ciocolata. Are cam 1400-1500 calorii tot si ies cam 8 portii. | |
| | | Blue Sky
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii Joi Dec 31, 2009 8:32 am | |
| Siiiiii, poza! | |
| | | purple
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii Vin Ian 01, 2010 8:30 am | |
| gata. acum am inteles exact cum se face, pare si simplu si destul de rapid. o sa incerc si eu sa fac , ca imi plac si prajiturile cu mere si cele cu orez si cele cu caramel, deci una care le contine pe toate 3 tre sa fie delicioasa | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Retete dulci cu putine calorii | |
| |
| | | | Retete dulci cu putine calorii | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |