Cand mancam carne, imi placea la gust ciorba de burta si cea de picioruse de porc. Dupa ce am renuntat, am gasit reteta asta, de ciorba de pleurotus, care seamana foarte mult cu cea de burta, si ca aspect si ca gust. Merge la dieta, caci are infinit mai putine calorii.
o cutie pleurotus (sunt niste ciuperci mari si plate-500 g), 1 morcov mare, 1 ceapa mare, 1 capatana usturoi, 2 galbenusuri si smantana.
Speli morcovii si ii cureti, ii dai pe razatoarea mare si ii calesti putin in 2 linguri ulei. Adaugi apoi 3 l de apa si sare, apoi, cand apa fierbe, ciupercile spalate si taiate fasii si ceapa taiata solzisori. Lasam cam 15-20 minute pe foc (depinde cat de batrane sunt ciupercile), apoi potrivim de sare, adaugam usturoiul pisat, putin otet si o dregem cu 3 linguri smantana amestecate cu galbenusurile si subtiate cu un polonic de ciorba (ca sa nu se taie cand le turnam). La masa se serveste cu mujdei, smantana si otet.
PS: o sa pun si poze mai incolo, dupa ce o fac.