|
| retete light | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Karin
Mesaje : 1496 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 39
| Subiect: retete light Joi Noi 05, 2009 1:30 am | |
| fetelor, azi am inventat ceva foarte bun, ce va pot recomanda PUI POMODORO (pentru o portie foarte mare - 400 calorii)) 300 g de pui tocat (sa gaseste la Kaufland) 1 conserva de pulpa de rosii (cubulete) 1 ceapa mica putin ulei de masline condimente dupa gust indulcitor Se pune uleiul intr-o tigaie teflonata - se caleste ceapa si se adauga puiul...se lasa la rumenit...se condimenteaza. apoi se adauga conserva de rosii...se mai pune incudlitor lichid....se lasa cateva minute la fiert ..... si e gata!!!! Am papat tot...dar am fost deja satula si dupa juma de portie - am papat cu o felie de paine neagra....are gust ca sosul de la spaghete bolognese...dar e mult mai sanatos.....desigur si asta poate fi o varianta light pentru bolognese....si se poate manca cu paste...dar atunci nu mai e hipocaloric POFTA BUNA!!! | |
| | | purple
Mesaje : 2723 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: retete light Vin Noi 06, 2009 4:26 am | |
| Doveleci cu Feta
Timp de preparare: 1ora
Ingrediente
3-4 dovlecei, 4 cepe, 1-2 catei usturoi, 10-15 frunze de busuioc, 250 g Feta, sare, piper, ulei de masline,
Mod de preparare Dovleceii se curata de coaja, se aseaza intr-un vas intregi, cu putin ulei, se da la cuptor, aproximativ 10 minute, la 180°C-200°C. Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei, se adauga apoi dovleceii scosi din cuptor si taiati in cubulete. Branza se amesteca cu busuiocul tocat marunt. Amestecul se pune peste cepa si dovlecei. Se serveste imediat.
reteta am gasit-o pe net si am pus-o in cartea mea de bucate. mi-am facut o carte de bucate in word cu retete care imi plac mie luate de pe net. | |
| | | roxxie:)
Mesaje : 1359 Data de inscriere : 27/10/2009
| Subiect: Re: retete light Sam Noi 07, 2009 3:11 am | |
| feta nu e o branza mai nesanatoasa pt dieta pentru ca are o cantitate f mare de sare? intreb numa sa stiu pt ca reteta pare super faina si eu ma abtin cu greu de la varietatile de branza exceptand branza de vaci pt ca stiu ca nu sunt sanatoase pt dieta. deci feta nu e asa de "NOT"? | |
| | | purple
Mesaje : 2723 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: retete light Sam Noi 07, 2009 4:40 am | |
| depinde ce fel de dieta tii...eu nu tin nici un fel de dieta , deci e ok branza feta. oricum, o poti inlocui cu altfel de branza mai putin sarata, cred ca iese la fel de bun. | |
| | | Blue Sky
Mesaje : 2774 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 38 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: retete light Sam Dec 19, 2009 1:59 am | |
| Chiftele de cartofi in sos de rosii, o reteta pe care am sa o fac de sarbatori. Faci piure de cartofi mai tare asa, din care formezi chiftelute mici, pe care le poti da prin susan (mai pui putina faina in cartofi, daca nu se leaga) sau seminte tocate marunt si le pui in sosul de rosii,cand e aproape fiert (adica dupa vreo 10 minute de fiert). Sosul de rosii: rosii pe razatoare, amestecate cu usturoi taiat marunt, busuioc si putin vin rosu -3-4 linguri. Pui la fiert, pana scade un pic zeama, atunci adaugi chiftelele de cartofi si lasi cateva minute sa fiarba impreuna. | |
| | | purple
Mesaje : 2723 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: retete light Mar Feb 09, 2010 7:02 am | |
| Valentine's Chinese Chiken o reteta gustoasa pentru el dar si dietetica pentru ea Aveti nevoie de:doua pulpe de pui si un piept de pui un morcov un ardei gras doi dovlecei o ceapa 6 ciuperci (marime medie) o telina 200 grame fasole verde (din aia congelata am luat eu) doi catei de usturtoi Mod de preparare:Curatati toate legumele de coaja si le taiati dupa cum urmeaza: morcovul rondele, un dovlecel cubulete, un dovlecel dat pe razatoarea mica (ca sa se topeasca in sos), ardeiul gras tocat marunt, ceapa tocata marunt, piciorusele ciupercilor tocate marunt si palariutele taiate felii mai mari, telina- jumatate cubulete si jumatate data pe razatoarea mica, fasolea verede cum e din punga, usturoiul taiat marunt. Scoateti puiul de pe oase si il taiati cubulete, sau fasiute, cum reusiti ca e destul de complicat de scos de pe oase. Apoi intr-o oala mai marisoara (in care sa incapa toate legumele si puiul) puneti putin ulei pe fund ca sa caliti in el ceapa, usturoiul, si mai apoi dovlecelul ras si telina rasa. Dupa ce se calesc putin adaugati si restul legumelor taiate si de-asupra puiul. Se lasa in suc propriu (fara sa puneti apa peste) vreo 20-25 de minute, nu stiu exact cat. Trebuie sa verificati sa se fiarba legumele si carnea. Mai puneti si vreo doua linguri de bulion daca va place, daca nu puteti sa-l lasati asa. Ca sa fie putin picant eu am pus o mana de varza murata picanta si a iesit la fix. Pe langa asta fierbeti separat orezul fara alte chestii in el. Daca nu vreti sa mancati si cu orez cred ca se poate manca foarte bine si fara orez pentru ca sunt foarte multe legume in cratita. Eu fac si orez pentru ca mancare chinezeasca fara orez nu se poate Cam asta ar fi, daca am uitat ceva poate imi mai amintesc. Iese foarte, foarte gustos. Merge si un pic de sos de soia peste orez si gata chinezaria | |
| | | purple
Mesaje : 2723 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: retete light Vin Feb 19, 2010 6:22 am | |
| Pun si tortul tot la retele light pentru ca e oarecum din categorie Ingrediente:
blat de tort (de vanilie) un plic crema de lamaie frisca gelatina si fructe....de care va plac, eu in tortul meu am pus portocale, kiwi si ananas. PreparareMai intai taiati blatul in forma dorita , sau il lasati asa. Curatati fructele si le taiati felii sau cubulete, cum doriti. Faceti crema dupa cum scrie pe plic. Puneti pe blatul de jos, putin insiropat in prealabil , un strat de crema si unul de fructe. Peste fructe puneti blatul din mijloc (fara sa insiropati) . Puneti peste balt un strat de crema si unul de fructe, peste fructe puneti ultimul blat. Dupa ce ati terminat de asambat tortul acolperiti-l cu un strat de frisca, nu prea gros, doar cat sa stea fructele in el. Tortul se acopera cu felii de fructe peste care se toarna gelatina si se mai orneaza cu frisca cand se raceste gelatina. daca va place cum a iesit doar cu gelatina, nu mai ornati cu frisca. se tine cateva ore la rece inainte sa fie taiat, dar nu il faceti de pe o zi pe alta pentru ca se inmoie de la fructe. eu l-am acoperit cu felii de portocala si pe margini cu feliute de kiwi. | |
| | | Karin
Mesaje : 1496 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 39
| Subiect: Re: retete light Mier Apr 14, 2010 6:29 am | |
| Deci am inventat o super super reteta....
500 calorii - dedicatie speciala pentru Roxi
PUI DULCE ACRISOR (1 portie)
Cubulete piept de pui 300 gr Baitz: 2 linguri Ketchup putina miere 1 lingura otet 1 catel de usturi sare 1 lingurita de boia (dulce sau iute dupa gust) + 2 morcovi taiati rondele subtiri
Se pun morcovii la calit in ulei de masline, apoi se adauga puiul care a stat in marinata cu tot cu sos.....se rumeneste....sosul dispare in proportie de 85%.....si ramane delicios.......poate mai trebuie sa sarati la urma....
Chiar il recomand....am avut impresia ca pap ceva de la restaurantul chinezesc, incredibil ca l am inventat si l am preparat asa repede. | |
| | | roxxie:)
Mesaje : 1359 Data de inscriere : 27/10/2009
| Subiect: Re: retete light Vin Apr 23, 2010 9:06 am | |
| suna foarte gustos karin! trebuie incercat! | |
| | | diavolitza
Mesaje : 1372 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 37 Localizare : in lumea piticilor roz
| Subiect: Re: retete light Vin Apr 23, 2010 10:11 am | |
| cu putin ananas iese si mai dulce-acrisor | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: retete light | |
| |
| | | | retete light | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |