BestFriendsForever
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Retete raw probate

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Blue Sky

Blue Sky

Data de inscriere : 27/10/2009
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyLun Noi 29, 2010 9:25 pm

Salam de biscuiti raw
1 cana cu varf nuci
un pumn migdale crude fara coaja
un pumn curmale, un pumn stafide, cateva caise uscate
2 linguri cacao, miere daca mai e nevoie (eu nu am pus, ca a fost destul de dulce)
nuca de cocos
Pui fructele uscate in apa de seara (eu am pus si prune,dar a fost o alegere proasta, s-au inmuiat mult). Dai nucile prin rasnita, in afara de o mana de nuci, pe care le maruntesti cu cutitul. Rasnesti si migdalele. Amesteci nucile si migdalele rasnite cu fructele taiate marunt, adaugi cacao si miere, daca mai e nevoie, adaugi si nucile maruntite cu cutitul, apoi modelezi "salamul" si il dai prin nuca de cocos. Eu l-am modelat sub forma de sfere, de marimea unei prajituri, au iesit 5.
http://yfrog.com/3timagine014cj

O sa pun pozele aici, ca sa nu stam sa cautam separat.
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyLun Noi 29, 2010 9:31 pm

Inghetata de banane
un kg banane foarte coapte (chiar daca au pete negre)
miere dupa gust
2 linguri cacao
un pumn stafide inmuiate (eu nu am avut)
Decojesti bananele si le tai bucati mai mici si le lasi peste noapte la congelator intr-o punga de plastic. Le bagi la robot sau blender si le blenduiesti (cu intreruperile de rigoare, ca sa dai crema jos de pe pereti) pana se transforma intr-o crema alba fina. Adaugi cacao, miere, stafidele inmuiate si blenduiesti pana se amesteca. Scoti crema, o mai dai putin la congelator pana se intareste bine. E foarte fina si cremoasa.
Atentie la ce robot/blender folositi. Eu l-am folosit pe-al meu, cu functia ice crush, insa nu prea i-a placut, saracul. Are 400 W, cred ca ceva mai puternic sau un robot ar merge mai bine.
Cand nu aveam blender am facut inghetata zdrobind bananele inghetate cu ciocanul pt snitele, a iesit ok, dar nu asa de fina. Ies cam 8 cupe.
http://yfrog.com/n1imagine019j
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyLun Noi 29, 2010 9:56 pm

Biscuiti pentru ceai/cafea/rontait
2 pumni migdale
1 pumn seminte de in
miere dupa gust
fructe uscate la alegere (eu am pus stafide, capsune, mango si caise)
cateva nuci
Migdalele si semintele de in le rasnesti pana devin faina. Nucile le maruntesti, la fel si fructele uscate. Amesteci toate chestiile astea, adaugi cacao si miere si pui putin suc de portocale (sau apa) ca sa se lege compozitia. Formezi bilute pe care le aplatizezi. Cu cat sunt mai subtiri, cu atat se deshidrateaza mai repede. Pentru deshidratat, eu i-am pus pe calorifer cam 24 de ore. Erau mancabili dupa cateva ore, dar prefer mai crocanti; in plus, cu cat sunt mai uscati, cu atat se pastreaza mai mult. Daca aveti cuptor cu treapta de temperatura, reglati la 40 grade (ce depaseste nu mai e raw) si lasati pana se usuca. Mi-au iesit 12 biscuiti.
https://2img.net/r/ihimizer/img638/7213/imagine021.jpg
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyVin Dec 03, 2010 12:11 am

Biscuiti cu scortisoara raw
2 pumni migdale
1 pumn seminte in
100 g fulgi de ovaz
2 linguri cu varf cacao
2 linguri miere
2 linguri scortisoara
stafide (alte fructe uscate la alegere)
un praf ghimbir
o ceasca suc de portocale
coaja de la o portocala
Lasi fulgii de ovaz si stafidele la inmuiat in suc de portocale cam o ora. Rasnesti migdalele si semintele de in. Storci fulgii de ovaz, adaugi faina de migdale si in, cacaua, mierea, scortisoara, ghimbirul, coaja de portocala si stafidele inmuiate. Amesteci pana se omogenizeaza, apoi, cu mainile umede, faci bilute pe care le presezi. Cu cat sunt mai subtiri, cu atat de usuca mai repede. Ii lasi pe calorifer pe o folie de aluminiu 24 de ore, pentru biscuiti mai fragezi sau 48 pentru biscuiti crocanti. Daca aveti cuptor cu treapta de temperatura, setati la 40 grade si lasati cam 10 min, pana se usuca. Se pot pastra cam 4-5 zile in spatiu uscat (eu ii tin intr-o cutie de metal, in camera).
http://yfrog.com/2qimagine023j
Sus In jos
purple

purple

Varsta : 39

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyVin Dec 03, 2010 10:50 am

bai dar ce de dulciuri raw ai facut, si suna toate asa de bine.
ingredientele pe care le contin sunt pe lista mea de alimente preferate
dar totusi, sunt si dietetice? scratch
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyVin Dec 03, 2010 10:54 am

Raw food-istii sustin ca daca mananci numai raw, poti manca orice doresti, cat doresti (raw, bineinteles), deoarece grasimile sunt din alea bune, glucidele sunt absorbite rapid si nu se depun, iar caloriile se transforma direct in energie pura. Eu prefer totusi sa nu exagerez, adica daca am un tort raw, mananc o felie babana, dar nu tot tortul; daca fac 15 biscuiti, mananc 2-3 la o masa, nu pe toti. Stii, totusi, dulciurile astea raw sunt asa pline de fibre incat cred ca nici sa vrei nu ai putea manca o tava intreaga. O sa fac si mancaruri raw, am asteptat sa iau banii, ca pentru deserturi deja aveam nuci si fructe.
Sus In jos
aylin

aylin

Data de inscriere : 28/10/2009
Varsta : 44
Localizare : Galati

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyVin Dec 03, 2010 11:34 pm

foarte interesant ce spui despre manacarea raw, si cred ca e bine ca esti ponderata cata, in plus stim sigur ca ai slabit de la raportul de saptamana trecuta ceea ce e foarte benefic
Sus In jos
aylin

aylin

Data de inscriere : 28/10/2009
Varsta : 44
Localizare : Galati

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyJoi Dec 09, 2010 2:23 am

cata am fasit ceva care cred ca ti-ar placea http://www.bucataria.net/retete/1276/sarmale-raw
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyJoi Dec 09, 2010 6:53 am

Budinca de ovaz raw
1 cana mare fulgi de ovaz
1 ceasca suc de portocale
un pumn stafide
3 linguri cacao
3 linguri miere
coaja de portocala

Lasi fulgii de ovaz la inmuiat in sucul de portocala cam 1 ora. Amesteci cu restul ingredientelor pana la omogenizare. Torni intr-un castron tapetat cu folie alimentara si dai la frigider peste noapte. A doua zi rastorni budinca, scoti folia, presari cu fulgi de cocos sau nuca macinata si mananci. Ies cam 6 portii.
https://2img.net/r/ihimizer/img510/3130/imagine025.jpg
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyJoi Dec 09, 2010 6:58 am

Pate de masline raw
1 cana masline negre
1 cana masline naturale (sunt mai rosiatice)
1 avocado mare si copt
3 linguri zeama de lamaie
1 ceapa mica
un praf de usturoi granulat sau un catel de usturoi pisat bine
1 dovlecel crud

Maslinelor li se scot samburii. Avocado se taie in 2 si se scoate cu o lingura toata pulpa. Ceapa si dovlecelul se toaca marunt (dovlecelul trebuie curatat de coaja, altfel e amar). Puse toate in robotul de bucatarie si mixate 3-4 minute, pana se face o pasta pufoasa si omogena. Eu am facut in blender si m-am chinuit ceva, ca trebuia sa opresc constant si sa dau jos compozitia de pe peretii blenderului. Se serveste pe paine, barcute de ardei, felii de castraveti etc.
https://2img.net/r/ihimizer/img502/5913/imagine028s.jpg
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyVin Dec 10, 2010 6:35 am

Bomboane de ciocolata cu crema de cocos raw
Pt ciocolata: 3 linguri cacao, 3 linguri miere, 1 avocado copt, 2 linguri migdale macinate (sau alte nuci), 2 linguri ulei de palmier, putina apa
Bagati totul la blender (la avocado se intelege ca scoateti cu o lingura doar pulpa:P ). Eu am pus cam multa apa si era cam moale pana sa bag la congelator.
Pt crema de cocos: 3 linguri ulei de palmier, 3 linguri cocos, 2 linguri miere
Se amesteca pana la omogenizare.
Intr-o tavita de bomboane (de la vreo cutie din vremurile de pacate:D ) sau intr-o tava pentru cuburi de gheata puneti putina ciocolata, dati la congelator 10 min (eu am dat cat am pregatit crema de cocos si am spalat vasele), puneti putina crema de cocos si acoperiti cu ciocolata. Dati la frigider. Uleiul de palmier se solidifica la rece, asa ca bomboanele isi pastreaza forma. Daca le tineti prea mult in camera, sunt cam greu de apucat cu mana, se inmoaie.
https://2img.net/r/ihimizer/img69/234/imagine035.jpg

Reteta e adaptata de aici, ca si cea de pateu de masline:
http://retete-vegane.blogspot.com/2009/07/ciocolata-cu-crema-de-cocos.html
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyJoi Dec 16, 2010 8:56 am

Sos de dovlecei cu usturoi raw
2 dovlecei
3 catei de usturoi
1 mana masline fara samburi
1 rosie
verdeata (eu am pus marar, cred ca mergea mai bine patrunjel)
sare si putin ulei de masline

Se curata dovleceii de coaja, se taie cuburi, se sareaza si se lasa 10 minute, apoi se sterg de zeama, se toarna in blender, dupa ei toate ingredientele, se blenduiesc pana se face o pasta mai subtire. Se tine la frigider intr-un borcan de sticla si se agita inainte de consum. Ies cam 3 portii servite asa, cu crutoane, tortillas, felii de cereale etc.
http://yfrog.com/bhimagine030j
Telefonul meu nu ii face dreptate, arata mult mai delicios:))

Ultima editare efectuata de catre Blue Sky in Joi Dec 16, 2010 9:02 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyJoi Dec 16, 2010 9:01 am

Popcorn din conopida raw
1 conopida medie
6 linguri ulei de porumb presat la rece si virgin
sare
boia dulce (sau iute, depinde de gusturi)
Se spala bine conopida, se curata cu grija sa pastrezi inflorescentele intacte, se pune intr-un bol. Separat, amesteci uleiul de porumb cu sarea si boiaua, pana la omogenizare. Il torni peste conopida, amesteci bine, sa ajunga la toate buchetelele si lasi cam 30 de minute sa se intrepatrunda aromele si sa se lase uleiul la fundul castronului. Mananci cat poti:))
https://2img.net/r/ihimizer/g/imagine031.jpg/
A fost prima oara cand am mancat conopida cruda si a avut un gust nesperat de bun, de cotor de varza, apoi cu uleiul de porumb, gust de porumb copt. Nu stiu cate portii ies, doua mai babane, eu am mancat pana nu am mai putut (cum se vede si in poza) si mai am inca atat:))
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptySam Ian 15, 2011 7:56 am

Bomboane de prune
300 g prune uscate
scortisoara
cacao
100 g nuci sau migdale
fulgi de cocos sau cacao

Prunele si nucile se lasa peste noapte in apa. Se scot samburii prunelor a doua zi si se mixeaza la blender sau robot toate chestii. Se fac rotocoale si se dau prin fulgi de cocos maruntiti sau cacao sau scortisoara, dupa preferinta. Ies cam 30 de bomboane.

https://2img.net/r/ihimizer/i/imagine077c.jpg/

Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptySam Ian 15, 2011 8:00 am

Pate de ciuperci
600 g ciuperci champignon
1 avocado copt
1 legatura marar
3-4 catei usturoi
1 rosie
2 felii lamaie
30 ml ulei

Cureti si speli ciupercile, toci marunt mararul, scoti miezul avocado-ului. Pui toate chestiile astea in blender, alaturi de usturoi, rosia taiata felii, ulei, sare, piper si zeama de la feliile de lamaie. Mixezi pana obtii o pasta. Cred ca ar fi mers si o ceapa. E foarte bun.
https://2img.net/r/ihimizer/i/imagine079.jpg/
Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptySam Ian 15, 2011 8:07 am

Clatite cu budinca raw si dulceata raw
Pt clatite
500 g faina neagra
1.5 l apa minerala
scortisoara

Se amesteca toate astea cu un tel-para, pana la omogenizare. Se prajesc in tigaie cu un puf de ulei. Au iesit 14 clatite.

Pt budinca raw
3 banane foarte coapte
sirop de agave sau miere lichida
cacao
2 linguri ulei de palmier (nu e obligatoriu)

Bagat la blender, apoi lasat la frigider cat faci clatitele.

Dulceata raw
o cana fructe de padure (eu am folosit congelate, le-am lasat sa se dezghete)
sirop de agave (miere)

Fructele se storc de sirop, se mixeaza impreuna cu siropul de agave si se lasa la frigider pana faci clatitele. E acrisoara si racoritoare, merge de minune cu budinca de banane.

https://2img.net/r/ihimizer/g/imagine081.jpg/

Sus In jos
Blue Sky

Blue Sky

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate EmptyMar Ian 18, 2011 8:19 am

Bomboane "Rafaello" raw
300 g curmale
150 g fulgi de cocos

Lasi curmalele la inmuiat peste noapte. A doua zi, le cureti de samburi si coji si le bagi la robot impreuna cu nuca de cocos. Faci bilute si, daca vrei, le mai dai prin nuca de cocos.
Nu am avut timp, dar cred ca ar fi fost geniale daca le puneam in mijloc cate-o aluna de padure. Sunt foarte bune la gust, cele mai reusite bomboane raw pe care le-am facut pana acum, au o consistenta fina, cremoasa. Au iesit cam 40 bomboane.
https://2img.net/r/ihimizer/i/imagine088.jpg/
Sus In jos
Continut sponsorizat

Retete raw probate Empty
MesajSubiect: Re: Retete raw probate   Retete raw probate Empty

Sus In jos

Retete raw probate
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» retete light