| Prajituri diverse | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
diavolitza
Mesaje : 1372 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 37 Localizare : in lumea piticilor roz
| Subiect: Prajituri diverse Joi Feb 04, 2010 1:54 am | |
| Cioccococco Ingrediente (6 persoane)
Aluat: 250 g faina 125 g unt moale 2 pachetele zahar vanilat 1 galbenus un vf de sare
Crema si decor: 80 g unt 50 g zahar 150 g nuca de cocos 2 lg rom (sau niste esenta) 3 albusuri 100 g ciocolata fondanta 200 ml frisca lichida
Preparare: Lucrand cu degetele amestecati ingredientele pt aluat pana obtineti un aluat elastic si omogen. Infasurati-l in folie transparenta si puneti-l in frigider pt o ora. Dupa o ora intindeti aluatul pe masa cu un facalet si apoi puneti-l intr-o tava de tarta unsa cu unt. Cu o furculita facaeti cateva gauri n fundul aluatului, acoperiti-l cu folie de aluminiu si puneti cateva boabe de fasole uscata. Bagati in cuptorul incins la 180 de grade pt 15 min. Pt crema topiti 50 g de unt si amestecati-l cu 25 g zahar, 100 g cocos si romul. Bateti albusurile spuma cu restul de zahar si puneti amestecul de mai sus. Puneti peste aluat (dupa ce ati indepartat folia de aluminiu) si bagati la cuptor pt inca 25 de min (sfatul meu e sa lasati focul la 160 grade). Glazura: Topiti ciocolata la bainmarie si adaugati untul ramas si frisca. Scoateti tarta din cuptor, lasati-o 5 minute dupa care intindeti glazura peste. Cand se mai raceste decorati cu nuca de cocos. | |
|
| |
Blue Sky
Mesaje : 2774 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 38 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Prajituri diverse Lun Feb 15, 2010 4:32 am | |
| Budinca betiva 5 oua, 6 linguri gris, 4 linguri zahar, 2 cuburi ciocolata fara crema, 2 linguri ulei, 1.5 l lapte Separi ouale, bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si grisul. Adaugi ciocolata rasa si amesteci usor prin rasturnare. Pui intr-o cratita mai inalta, tapetata cu faina. Dai la cuptorul incins. Dupa vreo 10 minute, verifici: daca a inceput sa prinda forma si nu mai e lichid, torni cu polonicul, incet, 1 l lapte fierbinte (musai!). O sa se dezumfle putin, dar nu e bai. Dai iar la cuptor, dupa 5-10 minute pui si restul de lapte si lasi la cuptorul stins pana se raceste. O dai la frigider apoi. Si poze: https://2img.net/r/ihimizer/g/dsc02911d.jpg/Budinca e reprezentata de gogoselele alea in lapte, la mijloc e crema de zahar ars si ultima e pizza valentine's, in forma de inimioara | |
|
| |
elandra
Mesaje : 2019 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 40 Localizare : Iasi
| Subiect: Re: Prajituri diverse Vin Apr 16, 2010 7:33 am | |
| Placinta cu mere rapidaIngrediente : -un pachet de foi (eu am luat 2x400g=800g) -cam 1,5-2 kg de mere (oricum o sa ramana mult mai putin dupa ce le curatam si le dam prin razatoare) -150 g zahar (sau mai putin, dupa preferinte) - scortisoara era trecuta in reteta, dar eu nu am pus pt ca nu-mi place; in schimb am pus 2 lingurite de esenta de vanilie - pesmet sau gris (3-4 linguri) ca sa absoarba din zeama pe care o lasa merele - margarina sau unt topit (cred ca vreo 100g e suficient) Preparare : - se curata merele si se dau prin razatoare, apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie (scortisoara, dupa preferinte) - se unge tava cu margarina topita, se aseaza prima foaie si se presara deasupra pesmet sau gris (cam 2 linguri); se intinde compozitia de mere si se presara iarasi presmet sau gris (tot cam 2 linguri); se aseaza deasupra a doua foaie, se unge cu margarina topita; eu presar deasupra si putin pesmet pt aspect...chiar arata bine la sfarsit; apoi se taie placinta in patratele, inainte de a o coace; se lasa la cuptor cam 30 de minute; dupa ce se raceste, se presara zahar pudra (eu mai mult pt aspect am pudrat-o, pt ca era oricum destul de dulce...) Calorii : 270 calorii/100 grame (am calculat in functie de ingredientele pe care le-am pus); cred ca se poate face fara zahar deloc si atunci mai economisim cateva calorii, dar fratele meu o prefera mai dulce...asa ca... Si pozeleeee.... Inainte de a pune a doua foaie : https://2img.net/r/ihimizer/img405/7695/dsc00474s.jpgInainte de a o baga la cuptor : https://2img.net/r/ihimizer/img405/9360/dsc00477vs.jpgDupa ce am scos-o din cuptor : https://2img.net/r/ihimizer/img404/5216/dsc00478l.jpgPortia fratiorului : https://2img.net/r/ihimizer/img405/6783/dsc00479nf.jpg | |
|
| |
Karin
Mesaje : 1496 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 39
| Subiect: Re: Prajituri diverse Vin Apr 16, 2010 7:36 am | |
| ooooo imi ploua in gura )) M-ai innebunit cu placintutele tale | |
|
| |
aylin
Mesaje : 3113 Data de inscriere : 28/10/2009 Varsta : 44 Localizare : Galati
| Subiect: Re: Prajituri diverse Vin Apr 16, 2010 9:31 am | |
| arata fff bine, cred ca e grozava la gust vreau si eu , desi azi am mancat ffffffff mult dulce | |
|
| |
elandra
Mesaje : 2019 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 40 Localizare : Iasi
| Subiect: Re: Prajituri diverse Vin Apr 16, 2010 11:48 am | |
| Eu am mancat pana la urma o bucatica, desi nu vroiam...si chiar e buna. Si ce e mai important e ca se face extreeeem de repede si de usor. Imaginati-va un sot obosit si copii care tipa ca vor ceva dulce si bun si tu n-ai chef sa stai cu orele in bucatarie...asta e reteta perfecta ca sa multumesti pe toata lumea si nici sa nu pierzi foarte mult timp. In plus, e destul de sanatos si nu are foarte multe calorii...mai ales daca o faci fara zahar. Poate o sa mai incerc si alte retete rapide si gustoase...si o sa le impartasesc cu voi... | |
|
| |
elandra
Mesaje : 2019 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 40 Localizare : Iasi
| Subiect: Re: Prajituri diverse Vin Apr 23, 2010 9:09 am | |
| Papanasi prajiti Ingrediente :- 400-500 grame branza de vaci - 2 oua - 4 linguri de gris - 4 linguri cu varf de faina (eu pun de obicei 7-8 linguri,in functie si de cat de uscata e branza, ca sa iasa mai ferma compozitia si sa-i pot modela in palma...) - sare, zahar....dupa gust (eu pun din ochi zaharul, in functie de cat de dulce vreau sa fie) - Bicarbonat !!(o jumatate de lingurita rasa; se stinge cu putin otet) (foarte important, ca sa iasa pufosi...) - esente (asta nu era in reteta, dar eu adaug si esente de vanilie sau rom sau altele...pt o aroma mai placuta) Mod de preparare :Se amesteca toate ingredientele...cu precizarea ca bicarbonatul se stinge cu putin otet si se amesteca cu faina, iar apoi se incorporeaza faina in compozitie. Se prajesc in ulei incins... Ca si mod de prezentare...eu asa ii fac...Fiecare gogosica are motzul ei. Si pun deasupra smantana si dulceata de afine/fructe de padure/zmeura...numai sa fie putin acrisoara. Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usPofta buna ! | |
|
| |
diavolitza
Mesaje : 1372 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 37 Localizare : in lumea piticilor roz
| Subiect: Re: Prajituri diverse Vin Apr 23, 2010 10:10 am | |
| bine ca ai pus-o...poate saptamana viitoare mai fac si eu o incercare...sper sa-mi iasa...dar chiar daca nu-mi ies nu ma las. de obicei cand nu imi iese ceva fac in bucatarie nu ma las pana nu reusesc | |
|
| |
elandra
Mesaje : 2019 Data de inscriere : 27/10/2009 Varsta : 40 Localizare : Iasi
| Subiect: Re: Prajituri diverse Joi Apr 29, 2010 8:41 am | |
| cam asa sunt si eu...eu trebuie sa mai incerc o data tortul diplomat....dar o sa caut alta reteta, nu aia pe care am facut-o prima oara. poate a doua oara e mai cu noroc.... | |
|
| |
aylin
Mesaje : 3113 Data de inscriere : 28/10/2009 Varsta : 44 Localizare : Galati
| Subiect: Re: Prajituri diverse Mar Mai 11, 2010 9:57 pm | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Prajituri diverse | |
| |
|
| |
| Prajituri diverse | |
|